x

Svensk indieklassiker tolkas i brittisk reklamfilm – hyllas på nätet

Svensk indieklassiker tolkas i brittisk reklamfilm – hyllas på nätet

Bara några dagar efter att The Wannadies har gjort oväntad comeback med sin första singel på 18 år får vi till oss nyheten att den brittiska artisten Joy Crookes tolkar ovan nämnda swindie-band i en reklam för O2. Det är klassikern You And Me Song som har fått nya toner.

Och versionen hyllas också av Youtube-användarna. "Beautiful song, had to look it up straight away" och "Love the song, what’s it called???", heter det bland annat.

För närvarande finns bara Joy Crookes version som en del av reklamfilmen. Det återstår att se om den dyker upp i sin helhet på våra streamingtjänster i framtiden.

The Wannadies slog igenom på bred front med sitt tredje album Be A Girl 1994, som bland annat innehöll You And Me Song – en av få låtar från ett icke-brittiskt band som verkligen gjorde avtryck i britpoppens Storbritannien och som fortsatt att vara en kultklassiker och bröllopsfavorit fram till dags dato.

Fler hitsinglar som Shorty, Friends och Hit följde under andra hälften av 90-talet och bandet turnerade världen över med stora framträdanden på Glastonbury, Roskilde och Carling-festivalen som milstolpar. 2002 släpptes Before And After, bandets sjätte och senaste album, som återsläpps på vinyl via Startracks 18 september.

Lyssna på bandets senaste singel som kom i fredags:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA