x

Thåström har en ny skiva på gång – "Musiken tar mycket kraft och tid"

Thåström har en ny skiva på gång – "Musiken tar mycket kraft och tid"

Idag 17 september lanseras samarbetet mellan Efva Attling och Thåström för The Högdalen, som är en serie smycken. Samarbetet presenteras med en längre intervju med de båda personerna, och här får man även till sig info kring en kommande Thåström-skiva.

– Jag hade förberett en ring som det stod ’Fan fan fan’ på. Han tog den, satte på sig den och sa "vi kör!", säger Efva Attling i en nyligen intervju, som finns publicerad på hennes hemsida och där kollektionen och Thåström-samarbetet The Högdalen presenteras.

Kollektionen bygger på Efvas design och Thåströms solotexter. Ett armband innehåller exempelvis raderna ”Det är ni som är dom konstiga det är jag som är normal”, titeln på Thåströms tredje soloalbum och refrängen i Från Himlen Sänt.

I nyss nämnda intervju finns också en annan passage med än mer spännande info för alla Thåström-fans. Mot slutet låter man nämligen hälsa att "Thåström har en ny skiva på gång" men med anledning av pandemin har inspelningarna fått skjutas upp.

Planen är nu att åka till Palma, för att komma ifrån den vanliga utsikten: Berlin och Stockholm, med en förhoppning att hitta nya vinklar. I intervjun framkommer det också att Thåström "är frustrerad över att ännu inte kunna göra klart skivan", men att det inte heller finns nån önskan att göra nåt annat vid sidan.

– Musiken tar mycket kraft och tid och jag har ingen anledning att göra annat. Jag får frågor om att göra filmmusik, skriva en bok, men jag har insett mina begränsningar, jag stannar vid min läst, säger han i intervjun.

I maj i år skickade Thåström ut livealbumet Klockan 2 På Natten, Öppet Fönster ... inspelat på Way Out West, Cirkus i Stockholm och Malmö Arena. I sin recension skrev GAFFAs Janne Hallman bland annat:

"Och det är i vanlig ordning en stor upplevelse att drabbas av hans såriga, djupt känslosamma röst, även om alla låtarna har hörts förut. Faktum är att liveversionerna är ännu mörkare och dramatiska än på skiva. Det är som ett extra lager har skrapats av, hur det nu är möjligt. Thåströms röst har större skärpa, medan Osslers gitarr skär som en kniv. Mäktigt! 

Alla som bevistade hans spelningar 2017/18 vet hur omtumlande det var, vilken känsla och stämning som spreds på nolltid bland publiken. Det lever i stora delar vidare även med enbart ljud, så som livedokument betraktat är det svårslaget.  

Enda invändningen jag har är att bara få nio låtar känns snålt, med tanke på att tre konserter (minst) spelades in. Det framfördes ju närmare 30 olika låtar under 40-talet spelningar, så ett dubbelalbum, för att inte säga ett trippelalbum, hade utan problem kunnat släppas."

Se en längre intervju med Thåström från 2015:

MEST LÄST: SVT uppmärksammar svenskt kultband


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA