x

Ex-landslagsspelare häktad – efter artistkidnappning

Ex-landslagsspelare häktad – efter artistkidnappning

En före detta spelare i ungdomslandslaget i fotboll finns bland de häktade i kidnappningsfallet gällande den framgångsrike artisten, skriver Expressen.

Stjärnan fördes bort under vapenvåld i våras av ett 15-tal män. Han misshandlades och förnedrades samt rånades på sin Rolexklocka och sina smycken. Gärningsmännen filmade händelsen och artisten pressades på pengar efter att de hade släppt honom. De hotade med att bilder från den brutala kidnappningen skulle läckas på nätet.

Bilderna cirkulerade sedan i sociala medier och fick stor spridning. Men artisten själv förnekade att någon kidnappning skulle ha ägt rum. Samtidigt lade han upp en film på sitt Instagram-konto där han varnade för att vem som helst kunde bli kidnappad och misshandlad. Artisten ville inte heller prata med polisen, men dessa inledde trots det en förundersökning.

Nu har alltså polisen alltså gripit och häktat sex personer högt upp i den kriminella organisationen Vårbynätverket. Fyra av dem misstänks för inblandning i kidnappningsfallet, utöver en serie andra grova brott. En av dem, en 23-åring, har tidigare spelat i ungdomslandslaget i fotboll.

LÄS OCKSÅ: 22 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA