x

Countrystjärnan: ”Sluta förvånas över Black Lives Matter-rörelsen”

Countrystjärnan: ”Sluta förvånas över Black Lives Matter-rörelsen”

Countryartisten Tyler Childers släppte det oannonserat albumet Long Violent History i dagarna. Och precis som flera andra countrystjärnor nyligen uttalar han sig om situationen i USA och Black Lives Matter-rörelsen i ett klipp på Youtube.

"Long Violent History är en uttrycklig uppmaning till landsbygdens vita väljare å Black Lives Matter-rörelsens vägnar", säger han bland annat. Han frågar sina lyssnare hur de hade reagerat om deras vänner och familj hade behandlats som svarta amerikaner behandlas.

"Tänk om vi konstant fick läsa rubriker som ’Man från östra Kentucky skjuten sju gånger på fisketur’ när vi öppnade dagstidningen, fortsätter han. Och när vi sedan läste vidare fick reda på att mannen blev skjuten när han var med sin son och fiskade, av en skogsvaktare när mannen letade i sin fiskelåda efter fiskelicensen. Då skogsvaktaren trodde att han sträckte sig efter en kniv. Hur skulle vi reagera på något sådant? Vilken typ av kaos skulle det orsaka? Jag vågar påstå att om vi möttes av denna typ av dagliga attacker på vårt folk så skulle vi agera på ett sätt som inte har skett sedan Slaget vid Blair Mountain (våldsamt strejkuppror 1921 med upptill hundra döda, reds. anm.) i West Virginia. Om vi inte hade kunnat ta något sådant, varför accepterar vi att andra människor ska ta sådant? Vi skulle inte stå tysta medan något sådant inträffade mot oss och vi skulle absolut inte stå i vägen när denna orättvisa skulle justeras."

Long Violent History är Kentucky-artistens fjärde album och följer upp 2019 års Country Squire. 100 % av nettointäkterna från albumet kommer att skänkas till Hickman Holler Appalachian Relief Fund. En välgörenhetsorganisation som han grundade tillsammans med frun Senora May 2020.

LÄS OCKSÅ: Stjärnans Black Lives Matter-stöd delar countryvärlden


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA