x

First Aid Kit tolkar Ted Gärdestad – lyssna här

First Aid Kit tolkar Ted Gärdestad – lyssna här

First Aid Kit släpper ny musik – både på engelska och svenska.

Come Give Me Love är en tolkning av Ted Gärdestads låt från 1973 som First Aid Kit nu spelat in och släpper i både svensk och engelsk version.

Låten ges ut i samband med Cancerfondens årliga Rosa Bandet-kampanj där First Aid Kit som första svenska musiker fått äran att designa årets rosa band.

– Vi växte upp med Ted Gärdestads musik, hälsar duon i ett pressmeddelande och fortsätter:

Come Give Me Love, som ju har svensk text trots titeln, är vår favorit av alla Teds låtar. Vi skrev en engelsk text till låten för flera år sedan, när vi var i studion i Omaha i USA och jobbade på vår skiva Stay Gold. Tiden räckte dock inte till så vi spelade aldrig in den.

I samband med Rosa bandet-kampanjen förra året släppte Cancerfonden en video där de använde originalversionen av Come Give Me Love.

– Vi såg den och fick idén att äntligen spela in vår version och släppa i samband med vårt designsamarbete i år.

Den engelska texten är också en direkttolkning av Kenneth Gärdestads originaltext.

– För oss handlar låten om en relation som tar slut och alla de känslostormar som då uppstår. Om hoppet, längtan och sorgen. Den påminner oss om vår barndom och om sommaren.

Låtarna spelades in med producenten Daniel Bengtson i Studio Rymden i Stockholm i våras. Originalversionen producerades av Björn och Benny från ABBA, med ABBA på kör.

– Vår version är en hyllning till det folkiga 70-talssound som de skapade. Det kändes fint att få förgylla låten med lite extra syster-stämsång a la First Aid Kit! Vi hoppas att låten når ut till en större internationell publik i och med vår engelska version. Och att fler ska upptäcka Teds fantastiska låtskatt!

Mero har gjort den animerade lyrics-videon tillsammans med produktionsbolaget Dreambear.

Engelsk version:

Svensk version:

LÄS OCKSÅ: SVT visar musikkopplad humorserie


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA