x

Ingenting-frontarens författardebut: skriver om svensk indiepärla

Ingenting-frontarens författardebut: skriver om svensk indiepärla

I oktober släpps bok nummer tre i Albumserien: Heikki av Christopher Sander. Det blir Ingenting-sångarens författardebut om Jari Haapalainens (The Bear Quartet) och Maria Erikssons (The Concretes) band Heikkis självbetitlade skiva från 2002.

”Under några dagar ett par decennier efter att det begav sig nedtecknade jag Jaris och Marias berättelse om sitt möte, inspelningen av Heikkis första skiva och livet som pågick under tiden. Deras ord får stå för sig själva, oförblommerade minnen av relationen och sångerna som blev resultatet av deras kärlek, till varandra och till musiken”, skriver Christopher Sander i ett pressmeddelande.

gallery_large

Vi får läsa om Jaris och Marias första möte utanför Kvarnen i Stockholm och om deras liv och låtskrivande i det lilla huset i Lännersta. Men också om deras respektive uppväxter i Luleå och på Östermalm. Om hur Jari hittar sin roll som musikproducent och Maria sin scenpersonlighet. Om att skapa musik på sina egna villkor. Och om att gå skilda vägar.

"Christopher Sander bidrar med sitt poetiska språk till en ny sorts musikbiografi där artistens egen röst står i centrum. Det är en avskalad och intim berättelse om två personer som var med och präglade den musikaliska utvecklingen i Sverige på 00-talet.", skriver man i samma pressmeddelande.

DEBATT: "Regeringen måste tänka om"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA