x

Ny svensk superduo – "Wow, jag tror att vi är en gående bas"

Ny svensk superduo – "Wow, jag tror att vi är en gående bas"

Markus Krunegård och Jari Haapalainen har startat band. Efter många år av samarbeten lanseras nu det musikaliska konstprojektet Walking Baß och 2 oktober släpps debutsingeln Afraid Of Heights. GAFFA styrde upp en kortare mejlintervju inför vad som komma skall.

Berätta gärna om när ni beslutade er för att starta upp Walking Baß. Finns det nån särskild historia, nåt ögonblick då ni kände att det var dags att ta tag i det här projektet?
 
– Walking Baß har varit slumrande under många år ... Det har liksom puttrat och väntat och så plötsligt en dag efter en höghöjdsvistelse då Jari fick svindel ...
 
Hur gick tankarna kring bandnamnet?
 
– Vi promenerade på Filis i Aten. Solen sken, marken vibrerade. Tänk om livet vore som att promenera på solsken. Ja, eller som att promenera på bas ... Ja, eller att vara en bas ... Wow, tänk om vi är en gående bas ... Wow, jag tror att vi är en gående bas ...
 
Var ligger fokus när ni skapar musiken? Nåt tema eller tankar innan ni kickar igång?
 
– Vi brukar säga att vi inte ska ha något fokus ... bara låta basen styra ... 
 
Nån särskild del/detalj av Afraid Of Heights som ni känner extra för?
 
– Varenda sekund. Men vårt finska arv vurmar speciellt för den svarta rutan i videon innan andra refrängen. Den påminner oss om evigheten. Om de som kommer efter allt detta.
 
Hur ser planerna ut inför fortsättningen av Walking Baß?

– Vi drömmer om att vandra på Helsingfors gator. Ta med oss basen dit ...

Lyssna på Afraid Of Heights.

LISTA: 12 mycket märkliga musikvideor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA