x

Bekräftat: AC/DC är återförenade

Bekräftat: AC/DC är återförenade

Sedan en vecka tillbaka har det spridits rykten om att AC/DC är återförenade. Detta efter att bilder på de tidigare medlemmarna Brian Johnson och Phil Rudd dök upp på bandets hemsida. Nu bekräftar det legendariska rockbandet att de åter är samlade för vad som vad som verkar vara antingen en ny singel eller ett nytt album, med titeln PWR Up.

Detta tydliggörs via australiensarnas sociala medier.

ARE YOU READY? #PWRUP ⚡

Publicerat av AC/DC Onsdag 30 september 2020

Phil Rudd fick lämna bandet 2015 efter att ha dömts för droginnehav och mordhot. Frontaren och sångaren Brian Johnson lämnade gruppen ett år senare på grund av problem med hörseln. Men nu är alltså gänget åter samlat.

AC/DC bildades i Sydney november 1973 av bröderna Malcolm och Angus Young. De har till dags dato sålt mer än 200 miljoner skivor världen över, varav 71,5 miljoner album i USA, vilket gör dem till det tionde bästsäljande bandet i USA, samt ett av världens mest sålda band genom tiderna.

Back In Black är deras största kommersiella succé och har sålt i cirka 50 miljoner exemplar världen över, vilket gör det till det femte högst säljande albumet genom tiderna – och det tredje högst säljande albumet av ett band.

Se en dokumentär med AC/DC:

LÄS OCKSÅ: Rockhistoriens 20 bästa gitarrsolon


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA