x

Roxette släpper ny låt – "Marie var en sann fighter in i det sista"

Roxette släpper ny låt – "Marie var en sann fighter in i det sista"

När Roxette sommaren 2016 gav ut sitt sista studioalbum Good Karma blev det låtar över. En av dem var Let Your Heart Dance With Me, som nu ser dagens ljus tack vare Bag Of Trix, en Roxette-samling vars första volym släpps digitalt 30 oktober.

– Jag ville skriva en klassiskt enkel ”klappa händerna och stampa takten”-poplåt och Let Your Heart Dance With Me blev resultatet. Jag gillade den redan i studion, men som vanligt hade vi redan tillräckligt många starka kandidater så i slutändan fick den vänta på andra chansen. Och till det här projektet kändes den ju gjuten, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Gessle gav låten till mixaren Ronny Lahti, som bland annat mixade Roxettes Room Service-album 2001, och resultatet är en låt som andas sommar, sol och optimism. Detta trots att den spelades in när Maries tid i Roxette bokstavligt talat sjöng på sista versen.

– Bara några månader innan Good Karma kom ut avrådde Maries läkare henne från att fortsätta med turnerande, så vi ställde in alla sommarspelningar och satte punkt för framtida livekonserter. Men hennes sjukdom gjorde även inspelningarna besvärliga för henne. Hon ville så mycket, men fick verkligen kämpa. Och det gjorde hon. Marie var en sann fighter in i det sista, säger Per Gessle.

2 oktober klockan 16.30 kommer Per Gessle att göra en liveintervju med sina fans på Roxettes officiella YouTube kanal. Frågestunden avslutas med en global livepremiär av musikvideon till Let Your Heart Dance With Me.

Singeln släpps också på färgad sjutumsvinyl.

BEKRÄFTAT: AC/DC är återförenade


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA