x

SVT presenterar corona-anpassad Melodifestival

SVT presenterar corona-anpassad Melodifestival

Det blir Melodifestival för TV-tittarna precis som vanligt nästa år. Men pandemin har satt käppar i turnéhjulen, så samtliga sex program sänds från en och samma plats i Stockholm. Premiär blir det lördag 6 februari, och final 13 mars. 

– En Melloturné kräver lång planering. I nuläget får man inte arrangera event för en större publik och ingen vet hur det kommer att se ut efter årsskiftet. Därför är det inte möjligt varken för SVT, värdstäder eller turnésamordnare att planera för en turné 2021, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen i ett pressmeddelande.

Det är 20 år sedan den "moderna Melodifestivalen" startade och det kommer att firas extra nästa år, enligt Anette Helenius.

– Är det någon gång vi behöver något att samlas kring, enas om och tycka olika om så är det nu. Trots läget så är vi glada att vi kommer att kunna bjuda på en spännande musiktävling och storslagen show precis som vanligt. Melodifestivalen är och fortsätter vara vår gemensamma tradition och hela Sveriges fest.

Sändningsdatum Melodifestivalen 2021

6 februari – Deltävling 1
13 februari – Deltävling 2
20 februari – Deltävling 3
27 februari – Deltävling 4
6 mars – Andra chansen
13 mars – Final

Melodifestivalen sänds lördagar kl 20.00 på SVT Play och i SVT1.

LÄS OCKSÅ: Man döms för hets mot folkgrupp – via Spotify


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA