x

The Wannadies drar på turné

The Wannadies drar på turné

– Det är 32 år sedan vår allra första spelning; Nicaragua-galan på Norrhammarskolan i Skellefteå. Vi kände att det var dags igen, säger Pär Wiksten i The Wannadies i ett pressmeddelande.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som My Home Town, You And Me Song, Shorty och Hit nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan.

You And Me Song har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen My Home Town har tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftåartisten Mika Johansdotters färska version.

2002 släpptes The Wannadies sitt sjätte och tills dags dato senaste album Before & After. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singeln Can't Kill The Musikk gavs ut. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen.

Men det är egentligen ingen återförening det här, deklarerar ett pressmeddelande. "The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band. De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen."

Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies.

Här ser du bandet 2021: 

25 mars Malmö, KB

26 mars Göteborg, Pustervik

27 mars Stockholm, Debaser

Fler datum tillkommer.

BÄST JUST NU: Som att ta del av eurodiscons finaste stunder igen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA