x

Phil Lynott-dokumentär visas i Sverige

Phil Lynott-dokumentär visas i Sverige

En efterlängtad dokumentärfilm om Thin Lizzy-sångaren och basisten Phil Lynotts liv och musik visas inom kort på Sveriges biografer. En historia om hur en ung svart arbetargrabb från 1950-talets Dublin blev Irlands största rockstjärna.

"Som sångare i Thin Lizzy var Phil Lynott både låtskrivare, poet, drömmare och karismatisk frontman", skriver man i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Han skrev några av de brittiska öarnas mest ikoniska och extraordinära rocklåtar, och hans resa från en enkel uppväxt hos sin mormor – till att sälja ut sportarenor som internationell stjärna är spektakulär och enastående."

Kolla in trailer:

Filmen är delvis berättad genom Phil Lynotts egna ord, med fokus på hans låtar. Den väver samman ljudinspelningar med osedda privata amatörfilmer och arkivbilder. Filmen ser tillbaka på hans liv genom berättelser från de som kände och älskade honom – hans familj, hans vänner, hans samarbetspartners och de som inspirerats av honom.

Dokumentären går under titeln Songs For While I’m Away och innehåller också avsnitt från Thin Lizzys livekonserter; allt sammanvävt i ett collage av röster, bilder, minnen och tankar.

Dessa biografer visar filmen:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA