x

Ghost släpper nytt album

Ghost släpper nytt album

Under en ceremoni 7 oktober tilldelades Ghost regeringens musikexportpris med motiveringen:

"Ghost har utmanat och skapat rubriker alltsedan starten i Linköping 2006. Det är i dag ett band med fans över hela jordklotet. Ghosts mytiska och ockulta berättelser inlindat i melodiös metal har gått från något primärt för den initierade publiken, kring albumdebuten med Opus Eponymous 2011, till att i dag tillhöra de rock- och metalband som har bredast publik alla kategorier. 2019 underströk Ghost sin position som världsledande genom att fortsätta sin globala turné A Pale Tour Named Death – när den avslutades i Mexico City i mars i år hade den nått totalt 137 scener över hela världen.

I samband med det gjorde frontmannen Tobias Forge en intervju med TT där det framkommer att Ghost släpper nytt album någon gång i vinter.

– Jag har ju redan gjort en skiva om guds vrede och domedagen, även om Prequelle inte handlade om just smitta ur ett medicinskt perspektiv. Men jag har en känsla av att det kommer att finnas gott om domedags- och karantänbejakande skivor framöver, och jag tänker att jag kanske inte ska delta i det, säger han till TT.

Exakt när skivan släppt är ännu oklart, men vi håller er informerade.

LÄS OCKSÅ: 25 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA