x

The Flaming Lips planer – publiken i bubblor

The Flaming Lips planer – publiken i bubblor

The Flaming Lips har gjort sig kända för sina liveframträdanden med stora bubblor. Frontmannen Wayne Coyne brukar springa runt uppepå publiken i en stor plastbubbla. Men nu har coronaviruset tvingat dem att ta detta koncept ett steg längre, skriver Consequence Of Sound

Bandet har redan uppträtt live med varje medlem i varsinn bubbla i TV-programmen The Tonight Show Starring Jimmy Fallon och med också publiken i bubblor på The Late Show With Stephen Colbert. Nu försöker de genomföra livespelningar där bandet och åskådarna befinner sig i bubblor. 

Till Brooklyn Vegan säger Coyne: 

– Vi förbereder oss för faktiska konserter där tre personer befinner sig i varje bubbla och vi står på scenen. Vi tror att vi kommer kunna göra två spelningar per kväll och få in en stor publik varje gång.  

I en serie Instagram-inlägg avslöjas att planerna verkar vara långt gångna. Bandet förbereder sig för konserter på en hemlig plats i hemstaden Oklahoma City. Åratal av erfarenhet av turnéer med stora plastbubblor ska ha förberett bandet för ett sådant här arrangemang.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

....

Ett inlägg delat av Wayne Coyne (@waynecoyne5)

– Bubblorna innehåller mycket syre, man kan vara i dem en bra stund. Jag tror inte att människor riktigt förstår denna typ av mekanism. Men vi har strulat runt med de här bubblorna så länge, vi vet att detta kan fungera och kommer att fungera. 

LÄS OCKSÅ: Hitlåten Dreams från 1977 åter på topplistan


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA