x

Refused tolkar Swedish House Mafia – "de svarade direkt med tummen upp"

Refused tolkar Swedish House Mafia – "de svarade direkt med tummen upp"

Har Refused gått och blivit svennehouse? Nä, nu ska vi inte överdriva saker och ting men faktum är att på bandets senaste singel Born On The Outs ger man sin tolkning av Swedish House Mafias Greyhound. Det är alltså riffet från housetrions superhit från 2012 som får nytt liv i händerna på Umeås HC-stolthet.

Men innan bandet kunde skrida till verket tog Dennis Lyxzén kontakt med Swedish House Mafia då Refuseds version inte är en cover rakt av.

– Jag sa att vi vill göra en stenhård hardcore-version, som handlar om människor som tror att folk som slåss mot fascister också är fascister. Du vet, en superpolitisk Refused-låt. Och de svarade direkt med tummen upp, och ett "ja, det blir supercoolt, fan va fett!", säger Dennis Lyxzén till Musikguiden.

Han avslöjar även att Swedish House Mafia-medlemmen Sebastian Ingrosso nu jobbar med att få in Refuseds version i ett SHM-sammanhang.

– Nu när de har hört låten så skrev Sebastian att: "Det blir fett, hur vi nu ska inkorporera det här i våra livespelningar", säger han till Musikguiden i en intervju som sändes via Morgonpasset i P3 nu under morgonen.

Dennis Lyxzén berättar vidare att idén att tolka Swedish House Mafia kom från Refuseds gitarrist Kristofer Steen och Dennis gillade tanken då "Greyhound har ett superfett riff och det låter ganska Refused-igt".

Lyssna på båda låtarna och jämför här:

20 november släpper Refused en ny EP med titeln The Malignant Fire. Skivan följer upp 2019 års album New War och bär på följande låtar:

01 – Malfire
02 – Born On The Outs
03 – Organic Organic Organic (Go Fuck Yourself)
04 – Faceless Corporate Violence
05 – Jackals Can’t Be Bothered To Dream

KLASSIKERN: Altrockmästerverket som räddade 1990-talet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA