x

Kiss släppte sprit – och Systembolaget kraschade

Kiss släppte sprit – och Systembolaget kraschade

Vi har tidigare rapporterat om dryckesföretaget Umida som har inlett ett samarbete med den ikoniska rockgruppen Kiss. Under hösten 2020 är planen att lansera två rom-sorter och man lät hälsa att båda ska kan beställas via Systembolaget ... om inte trycket blir för hårt, det vill säga. För på grund av ett massivt intresse har Systembolagets onlinebutik under dagen totalkraschat. Detta samma dag som Kiss rom släpptes.

– Vi har ett tekniskt problem. Igår lanserade vi vår nya onlinebutik, som är en uppdaterad version av vår webbshop. Våra tekniker undersöker nu problemet och vad som kan ha hänt, hälsar man från Systembolagets håll, uppger Aftonbladet.

Sajten kraschade klockan tio på förmiddagen och enligt ett pressmeddelande från Umida var det bara ett fåtal personer som hann köpa de åtråvärda rom-dropparna.

“Vi är självklart inte glada att Systembolagets nybyggda websida kraschar efter endast 10 st konsumentbeställningar av vår nya lansering KISS Black Diamond Premium Dark Rum. Vi ligger nu på Systembolaget för att ett svar på när sidan lagats och våra konsumenter kan beställa sina flaskor.” säger Filip Lundquist, VD för Umida Group AB, i pressmeddelandet.

Kiss bildades 1973 i New York och har under fem decennier varit en av världens mest inflytelserika musikgrupper. De har släppt 20 studioalbum och sålt över 100 miljoner exemplar över hela världen.

Som många andra band fick Kiss ställa in sin världsturné på grund av det rådande läget, men planerar att genomföra två konserter i Sverige 2021, på Tele2 Arena 19 juni och i Scandinavium 23 juni.

LISTA: Här är Kiss 10 bästa album

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA