x

Carola om Runar: "Hos honom finns bara makt, hämnd och hot"

Carola om Runar: "Hos honom finns bara makt, hämnd och hot"

Runar Sögaard är för närvarande aktuell med sin självbiografi Gud Gav Oss Tio Bud – Jag Har Brutit Mot Nio Av Dem. I den skriver han bland annat om sin dåvarande fru Carola Häggkvists påstådda otrohet och hur han körde bil i flera timmar för att slå ner mannen Carola skulle haft en affär med. Han menar samtidigt att det var den här otroheten som fick honom att lämna popstjärnan.

– Hon hade nog inte trott att jag skulle lämna henne. Nu spekulerar jag, men det är kanske det som gör att den här bitterheten har levt kvar så länge i henne. Det har ju gått 20 år nu, säger han i en nyligen intervju med Aftonbladet.

Carola har inte velat kommentera Runar Sögaards utspel tidigare, men i ett längre inlägg på Instagram ger hon sin syn på saken, och det är av en annan historia.

“I drygt 10 års tid försökte jag komma ur hans grepp, från aug 1987 -till den 17 jan 2000 då jag gjorde slut i i vår trädgård i Strömma”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

“Det nästkommande decenniet med ett gemensamt barn och ett uppbrott var de värsta och mest smärtsammaste åren jag någonsin varit med om i mitt liv. Som mamma, kvinna och som människa. Att jag står upp idag är för mig ett under. För rättvisans och kärlekens skull till min son har jag kämpat. (Även för min dotter, som R hotade mig att avstå).”

Carola berättar vidare att problemen fortsatte efter att Runar skaffade sig en ny fru.

“Decennie nummer 2 blev inte bättre för att han gifte om sig med ännu ett byte han kunde utnyttja, en vacker arvtagerska. Hon såg det inte då men går igenom idag exakt samma saker jag gjorde. Många trodde han skulle lugna ner sig i och med omgiftet. Men få förstår vad för slags man han är förrän de själva blir drabbade, bedragna eller svikna. Hos honom finns bara makt, hämnd och hot. (Och en liten, liten pojke som söker en osund acceptans hos sin far. En far som också suttit i fängelse för ekobrott, i 6 år.) Han ska äga och sälja, allt. Så långt han kan utnyttja lagen. Så långt sonen fyllt 18 år. Efter det tvärtyst. Alltså decennie nummer 3!! Inte ett enda kränkande sms på flera år. (då slutade barnbidraget och sonen blir myndig.) Tills nu, då pengarna tryter (pengar som han bland annat levt på från hans två äktenskap med mig och Jessica P. ) och han försöker visst starta om i Norge då han har näringsförbud i Sverige!! Ja ni förstår vilken ’bok’ vi/jag skulle kunna skriva. Men vi har haft fullt fokus på att orka överleva och vara glada mammor till våra barn. Slippa honom. Hitta friheten & glädjen igen.”

Hon avslutar:

“Vad mer finns det från hans sida att komma med efter det här? Bara ’gammal skåpmat’, då som nu.”

LÄS OCKSÅ: 52 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA