x

Stor musiksatsning i Stockholm flyttas fram – "det känns otroligt tungt"

Stor musiksatsning i Stockholm flyttas fram – "det känns otroligt tungt"

Efter en rad vändor med nya råd och riktlinjer från regeringen står det nu klart att en av höstens stora kultursatsningar – Skymning I Slaktis – inte kan genomföras enligt plan. 
 
Projektet syftar till att "lyfta det bästa från mat- och musiksverige i en helt ny corona-anpassad satsning" med sittande konserter och middagsservering på Fållan i Slakthusområdet, Stockholm.
 
Bland musikbokningarna återses Miriam Bryant, Jonathan Johansson, Cherrie, Sarah Klang och Titiyo.
 
– Efter månader av slit och anpassningar i nära dialog med berörda instanser känns det otroligt tungt att behöva flytta projektet i sista stund, säger Thea Mårdbrant, en av initiativtagarna och bokningsansvarig för Skymning i Slaktis, i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Vi har inte bara köpt in lite handsprit – vi har byggt en hel matsal, etablerat tillfälliga restaurangkök, gjort om lokalernas flöden och byggt publikläktare. Allt för att coronasäkra evenemangen med människors säkerhet i första rummet. För att vi ska kunna utveckla vår verksamhet med innovativa verktyg och lyckas ställa om för att överleva behöver vi beslut och framförhållning som skapar möjligheter framåt. 
 
De nya datumen är inte satta ännu, men arrangörerna ser positivt på framtiden och är inställda på ett genomförande i början av 2021. Köpta biljetter gäller till de nya datumen, eller återbetalas vid önskemål. 
 
– Trots det här bakslaget blickar vi framåt, både artister och matkreatörer är redo att kicka igång projektet när väl solen skiner över Slaktis. Vi hoppas på en tidig vår där man kan umgås över en öl framför en scen, säger Martin Lagerberg, en av initiativtagarna till Skymning i Slaktis och VD på Fållan.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA