x

Love Antell: "Vi hade kulan som sköt Olof Palme hemma"

Love Antell: "Vi hade kulan som sköt Olof Palme hemma"

Det har dröjt några år sedan sist. Elva, för att vara exakt. Men i år återvänder Florence Valentin med sitt första album sedan Spring Ricco. Anledningen till den långa pausen var helt enkelt att livet kom emellan. Gruppmedlemmarna fick familj och skaffade jobb, och därmed fick bandet stå till sidan. Love Antell å sin sida började släppa soloskivor och medverkade i Så Mycket Bättre. Men en förfrågan om att göra en grej kring en återutgivning av en gammal skiva gjorde att vännerna från Stockholm hittade tillbaka till skapandet på nytt.

– Vi fick fundera på det och ganska reflexmässigt kände vi att vi provar att göra något och på den vägen är det. Det har varit en kul grej för att vi har saknat det, och vi mår bra av det. Vi har insett att vi mår bra av att träffas och spela ihop, säger Love Antell.

I GAFFAs decembernummer kan du läsa en längre intervju med Florence Valentins frontman där han bland annat går in på hur kulan som dödade Olof Palme hamnade i Loves farmors byrålåda. Det är dock inte den Olof Palme som du kanske tänker på i första hand.

– Min farmors far hette också Olof Palme. Han skulle slå ner arbetarupproret i Finland under finska inbördeskriget 1918. Men han stupade i Tammerfors. Kulan som träffade honom hade min farmor i en byrålåda hemma i sitt vardagsrum. Så vi hade liksom kulan som sköt Olof Palme hemma. Det tycker jag är en rolig grej, Olof Palme den äldre. Det är lite voodoo över det hela.

Läs hela intervjun i GAFFAs kommande decembernummer. Skaffa prenumeration (endast 40 kronor i månaden) här.

LÄS OCKSÅ: Därför är Dave Grohl och Liam Gallagher inga rockikoner – enligt Gene Simmons


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA