x

Gene Simmons vill inte kalla Liam Gallagher ikon – nu svarar Oasis-frontaren

Gene Simmons vill inte kalla Liam Gallagher ikon – nu svarar Oasis-frontaren

Tidigare i veckan rapporterade vi om en intervju med Gene Simmons, gjord av Dennis Miller citerad av ultimate-guitar.com, där Kiss-basisten hade en längre utläggning om varför man inte borde titulera Dave Grohl, Liam Gallagher och samtida rockstjärnor som rocklegendarer med universell stjärnstatus:

"Före den digitala eran – inga mobiltelefoner, inget MTV, inga sociala medier, när banden spelade sina instrument live på scen – inga backing tracks, inget sånt. Då var det en mer ärlig tid som jag ser det.

Det fanns så mycket talang då, och alla dessa personer skrev sina egna låtar. Det fanns inga stilar – Yes existerade under samma tid som The Doors och Led Zeppelin och alla skilde sig åt ljudmässigt.

Men någon pekade på en grej som jag fastnade särskilt för. Från 1958 till 1988 – det är 30 år, kids – nämn 100 av de ikoniska legendarerna. Well, vi har Elvis, The Beatles, The Stones och Jimi Hendrix och du kan fortsätta och fortsätta ...

Och du kan till och med gå vidare med de lite mer modernare banden – Kiss, yeah, jag bryr mig inte – AC/DC, Metallica, U2 ... Även inom disco, där har du Madonna ... Motown, all den här fantastiska musiken. Från 1988 till idag, det är mer än 30 år, vilka är de nya The Beatles?

Låt oss vara på det klara med en grej; vi älskar Oasis – faktum är att en av mina barn har fått namnet Liam efter Oasis-medlemmen. Jag har även en Lennon och en Gene; Gene har fått mitt namn och Lennon är taget från John Lennon.

Men det riktiga svaret är att om du går ner till gatan, till den stora massan och säger "Oasis", så tror jag inte att en 35- eller 40-åring kommer veta vad det är. Alla känner till Elvis och The Beatles, vare sig du har hört deras musik eller inte. DET är universell stjärnstatus.

Jag älskar Foo Fighters, älskar Dave Grohl, men om du idag går ner till gatan och frågar vem som sköter trummorna eller spelar gitarr, ingen har en aning."

Nu har Liam Gallagher svarat på detta – på sedvanligt Liam Gallagher-sätt.

När ett fan på Twitter riktade sig till Oasis-sångaren med påståendet att "Gene Simmons thinks that Oasis isn't rock 'n' roll legend because most people younger than 40 years old don't know who Oasis is" svarade Liam Gallagher resolut:

LÄS OCKSÅ: 1 500 personer deltog i konsertexperiment – här är resultatet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA