x

Här rockar Trump-supportrar till vänsterrock – ”inte riktigt vad vi tänkte”

Här rockar Trump-supportrar till vänsterrock – ”inte riktigt vad vi tänkte”

Republikaner som missförstår musik är något av en följetong i amerikansk politik. Nu har det hänt ännu en gång. Ett gäng supportrar till den sittande presidenten Donald Trump har setts rocka till Rage Against The Machine-låten Killing In The Name.

I en video tagen i Philadelphia i delstaten Pennsylvania syns två Trump-supportrar dansa till Rage Against The Machines klassiker från det självbetitlade debutalbumet som kom 1992. Pennsylvania är en av de vågmästarstater där rösträkningen ännu inte är klar och mycket folk från båda politiska sidorna, demokrater respektive republikaner, samt företrädare för andra politiska riktningar har samlats på stadens gator.

Rage Against The Machine är en uttalad vänstergrupp, vilket har framgått i både uttalanden och i deras låttexter. I Killing In The Name sjunger Zack de la Rocha bland annat:

“Some of those that work forces
Are the same that burn crosses”

De hävdar alltså att en del amerikanska poliser också är Ku Klux Klan-medlemmmar.  Någonting som de auktoritets- och polismaktsvurmande Trump-supportrarna antagligen inte håller med om. Men republikanerna i landet har en historia av att missförstå låttexter. Det mest klassiska exemplet är republikanen och presidenten Ronald Reagan som under ett kampanjtal hyllade Bruce Springsteens protestlåt Born In The U.S.A.

Men till Trump-supportrarnas försvar måste sägas att det är svårt att värja sig mot Rage Against The Machines svängiga och revolutionära rock-tryck.

Bandets ideolog och gitarrist Tom Morello har delat videon på sitt Twitter-konto. Han skriver: "Inte riktigt vad vi tänkte".

LÄS OCKSÅ: Här är den mest streamade musikvideon någonsin


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA