x

Läs skådisens Hall Of Fame-hyllning till Depeche Mode

Läs skådisens Hall Of Fame-hyllning till Depeche Mode

Igår valdes Depeche Mode in i Rock And Roll Hall Of Fame och det var den sydafrikanska skådespelerskan Charlize Theron som höll hyllningstalet.

Läs talet nedan.

"Depeche Mode är soundtracket till min ungdom. Jg skojar inte – det fanns bokstavligt talat en låt för varje tillfälle av mitt liv. Min först dejt, första gången jag lämnade Sydafrika och givetvis första gången jag fick mitt hjärta krossat. Så när jag till slut fick möjlighet att se dem live för några år sedan var det som en episk örfil i nostalgins ansikte. Men mer än det, när jag var på konserten insåg jag vad jag mer älskar med deras musik. De firar outsidern. Deras musik för samman alla olika typer av människor och får dem att känna att det är okej att vara annorlunda. Det slog mig verkligen när jag såg de videos som spelades upp på konserten. Jag rördes till tårar. Sedan kom jag hem och berättade om det för mmina döttear. Jag var också så jävla förbannad, normalt går jag inte på konserter för att tokgråta.

Artikeln fortsätter under videon.

 

Men sanningen är att detta talar för det enorma genomslag Depeche Mode har haft över åren. Det är också därför jag när jag fick chansen att välja några låtar till soundtracket till (filmen, reds. anm.) Atomic Blonde hade dem högst upp på min lista. Det är itne förvånande att de blir invalda i The Rock And Roll Hall Of Fame – de skulle valts inte för 20 år sedan om jag hade fått bestämma. Men vilken  välförtjänt ära Tack för att ni är soundtracket till mitt liv.”

Depeche Mode har varit nominerade för att väljas in tre gånger tidigare. Galan skulle egentligen ha hållits i  våras i Cleaveland i Ohio, där Hall Of Fame-museet ligger. Men på grund av coronaepedmin fick det bli en förinspelad gala som sändes på TV under lördagen istället. De andra artisterna som valdes in I år var bland andra The Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, The Notorious B.I.G. och Marc Bolan.

LÄS OCKSÅ: Här vinkas Trump av med Bohemian Rhapsody-satir


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA