x

Vittne till Bråvalla-våldtäkt: Kom ut med gylfen öppen och gjorde high five

Vittne till Bråvalla-våldtäkt: Kom ut med gylfen öppen och gjorde high five

Som GAFFA rapporterat om tidigare döms den 44-årige mannen till 2,5 års fängelse för våldtäkt av en då 16-årig flicka. Mannen nekar till brott och kommer att överklaga domen, skriver Aftonbladet.

Den 44-årige mannen kunde gripas och fällas för våldtäkten i samband med att han topsades i ett annat fall rörande bilbrand och skadegörelse.

Våldtäkten ägde rum på Bråvalla 2013. En 16-årig flicka hittades efteråt nästan medvetslös på en toalett på festivalområdet. Röda Korsets personal tog då hand om henne. Hon visade tecken på alkoholförgiftning och på sjukhuset väcktes misstankarna om att hon våldtagits.

Enligt den 16-åriga flickan var hon på festivalen med vänner och tältade på området. Dagen före våldtäkten hade hon druckit ganska mycket alkohol och skildes från sitt sällskap när hon skulle gå på toaletten. En man som hon träffade på vägen slog då följe med henne. Hon uppfattade honom som äldre än henne. Flickan berättar att hon sa saker med sexuella anspelningar till honom och att han ska ha svarat henne på samma sätt.

Mannen ska sedan ha ställt sig i samma kö som flickan trots att hon gick till damernas. Han följde sedan med henne in på toaletten. Där ska han ha blockerat dörren när hon försökte gå därifrån och sedan tryckt upp henne mot väggen och våldfört sig på henne. Flickan ska då ha slagit till honom och han ska ha varit på väg att lämna toaletten. Flickan uppfattade att hon var rejält berusad och ropade på hjälp. Mannen ska då ha vänt om och återigen våldfört sig på henne.

Vittnen berättar att det hördes ljud och bråk inifrån toaletten. Ett vittne berättar också att mannen ska ha kommit ut med gylfen neddragen och bemötts av jubel från andra män på platsen. En av dem ska han ha gett en ”high five”.

Mannen som var 37 år vid tillfället nekar till brott men medger att han hade sex med flickan. Han hävdar att det var flickan som var pådrivande. Polisen har vid genomsökning av mannens dator funnit att han sökt efter information flera gånger gällande våldtäkter på Bråvalla-festivalen.

Mannen döms till 2,5 års fängelse, men kommer enligt sin advokat att överklaga domen.

LÄS OCKSÅ: Helomvändning: Melodifestivalen skippar kvinnokrav


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA