x

Black Sabbath-ikonen chockas av hitlåten – ”äcklig”

Black Sabbath-ikonen chockas av hitlåten – ”äcklig”

Basisten, låtskrivaren och en av de grundande medlemmarna i Black Sabbath, Geezer Butler, kallar Carbi B:s hitlåt WAP äcklig i en intervju med Kerrang.

Låten WAP av Cardi B och Megan Thee Stallion har tagit över världen. Utöver att vara omåttligt populär innehåller den en hel del kontrovers. WAP står för ”Wet-Ass Pussy” (mycket fritt översatt: ”rejält våt fitta”) och låten är fullspäckad med sexuella anspelningar.

Som ett av de första metal-banden fick Black Sabbath uppleva en hel del hot och hat. De kallades bland annat satanister, men WAP verkar ha tagit även den luttrade Butler på den så kallade sängen: 

"Vilken ny musik som helst som kommer ut ses som djävulsmusik. Jag kommer ihåg när Elvis var på tapeten och alla sa att han var Satan. Och sedan under 60- och 70-talet blev han en nationalskatt. Det här sker med varje ny våg av musik. Och när rap blev en grej var alla oroade över det och vilka ord rapparna använde. Jag måste dock säga, att Cardi B gjorde mig förbannad med den där WAP-låten. Den är äcklig! Men det är som det är."

"En av mina vänner visste inte vad låten handlade om, fortsätter Butler, men hans 10-åriga flicka sjöng på den. Va, liksom?! Att lägga låten på ett album är väl okej, men att släppa den som en singel. Det är lite mycket. Men men, jag är ju 71 år gammal. En gammal get!"

Black Sabbath gjorde sin ”sista” spelning i februari 2017. Några av bandmedlemmarna har dock uttryckt intresse om att göra fler konserter, bland andra gitarristen Tony Iommi. Medan Butler själv och sångaren Ozzy Osbourne varit mycket skeptiska.

Spana in videon till den så omtalade låten nedan. 

LÄS OCKSÅ: Se Fredrik Strage-imitationen – ”det räcker inte med lite smink om ni vill återskapa mina läppar”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA