x

Slussar ut svenska band till utländska festivaler – digitalt

Slussar ut svenska band till utländska festivaler – digitalt

Om du inte kan ta svenska artister till utländska festivaler så får du ta tittarna till Sverige – digitalt.

Westside Music Sweden är ett bolag som arbetar med 38 musikföretag och artister från Göteborg och Västra Götaland. Tidigare har de anordnat med musikfestival i Göteborg, men med anledning av COVID-19 har de, som många andra, fått ställa om verksamheten. Istället för att slussa ut artister fysiskt via internationella musikfestivaler och turnéer har en satsning på media dragits igång, med samma globala tänk.  

Under andra halvan av november medverkar Westside Music Sweden nu med sju band tre festivaler som görs på tre olika världsdelar. Festivalerna sker digitalt/lokalt och är öppna för hela världen. 

Här har vi samlat de aktuella festivalerna:

Monkey Week Festival 

17-22 november, Sevilla  

https://www.monkeyweek.org/en/ 

Festivalen gör både en fysisk upplaga, för lokala artister, och en digital för internationella. Monkey Week är ett ledande event för ny musik i södra Europa och arbetar tätt med stora delar av den spansktalande världen, men även hela Europa är representerat. The Exorcist GBG är bidraget från Sverige.

Festival Marvin  

26-28 november, Mexico City  

https://www.facebook.com/festivalmarvin 

Programmet produceras från sex platser i världen: Mexico City, Monterrey, Buenos Aires, Madrid, Sevilla – och Pustervik i Göteborg.  

Svenska akter som medverkar: Black River Delta, Beverly Kills och Sunhill.

Bangkok Music City 

28-29 november, Bangkok  

https://bangkokmusiccity.com/ 

Sägs vara Thailands och Sydostasiens ledande musikevent. Svenska akter som medverkar: Kårp, The Bongo Club och Browsing Collection.

LISTA: 10 låtar som slår tillbaka mot kritiker och journalister


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA