x

Se hyllad Kite-spelning redan nu

Se hyllad Kite-spelning redan nu

Kite har sedan starten hyllats för sin elektroniska pop och för sina spektakulära (och egenbyggda) ljusshower. I november 2019 tog de hela sitt paket till Kungliga Operan och samma spelning finns nu att se via SVT Play – en dag innan den sänds på SVT.
 
För att ge låtarna en ny inramning samarbetade sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christian Berg med tonsättaren Jonas Valfridsson, vars verk framförts av bland annat Tokyo Symphony Orchestra, Norrköpings Symfoniorkester och Sinfonietta Riga. De tog också hjälp av kompositören Jukka Rintamäki, medlem i gruppen Silverbullit och har gjort soundtracket till TV-spelen Battlefield 3, Battlefield 4 och även skrivit musiken till ett stort antal scenkonstverk i USA och Europa.
 
– Vi vill inte att det ska låta som det brukar göra när rockband samarbetar med klassiska orkestrar, sa Nicklas Stenemo innan konsertern och fortsatte:
 
– Mardrömmen vore att det blev som när Metallica backades upp av en symfoniorkester som försökte spela lika högt som bandet och allt blev en enda röra. I vissa partier ska vi förstås ha stråkar men vi tänker inte använda orkestern maximalt bara för att vi kan det.
 
Den här gången var det visuella signerat konstnären och filmaren Andreas Nilsson, mest känd för sitt arbete med The Knife, 2Chainz feat Kanye West, MGMT, Röyksopp och Dizzee Rascal. Han har också gjort reklam som Volvos "Epic split" där Jean-Claude van Damme går ner i spagat mellan två lastbilar, av branschtidningen Resumé utsedd till den bästa svenska reklamfilmen någonsin.
 
SVT sänder spelningen imorgon 21 november 21:30, men redan nu kan du ta del av konserten via SVT Play. Följ bara den här länken.
 
22 november, släpper Kite spelningen som limiterad vinyl (500 ex). Konserten bär på följande låtar:
 
Intro
Hexx
Hopelessly Unholy
True Colours
I Can't Stand
My Girl And I
Tranås/Stenslanda
Väliaika
Hills
Wishful Summer Night
Demons & Shame
Nocturne
Dance Again
Up For Life
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA