x

Tommy Körberg helt knäckt efter Silvanas Stad I Ljus-tolkning

Tommy Körberg helt knäckt efter Silvanas Stad I Ljus-tolkning

– Jag är helt knäckt, säger Tommy Körberg efter att Silvana Imam uppträtt med en egen tolkning av Körbergs Melodifestivalklassiker Stad I Ljus i TV4-programmet Så Mycket Bättre.

Vem som skulle göra Körbergs maffiga klassikerdängor Anthem och Stad I Ljus har varit något av en snackis. Och Körberg själv trodde inte någon skulle våga sig på sitt det senare paradnumret. Men Silvana vågade och gör låten i en helt egen och politiskt laddad version tillsammans med sångerskan Marzena, som tar hand om refrängerna. 

 – Vad ska jag säga? Hon säger allt rakt i fejjan på en!, säger han i programmet, och fortsätter med att hylla Silvanas engagemang för livets väl och ve och utbrista att han blev sänkt på ett väldigt bra sätt. 

Körberg vann Melodifestivalen 1988 med Stad I Ljus. Låten ska också ha blivit populär i studentstaden Uppsala, och därefter Lund, som en låt som avslutar de stora nationsfesterna. Någonting programmets expert Fredrik Strage humoristiskt ojar sig över. 

 – Jag älskar det faktum att man kan göra någonting nytt av någonting som redan funnits, säger Körberg, och få det att fortsätta leva med en uppfräschad kostym.

Se framförandet via den här länken: HÄR. Eller nedan.

LÄS OCKSÅ: Här mys-sjunger politiska fiender ihop – Jag Avskyr Dig Och Allt Du Tror På


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA