x

Svenskt team bakom film om metal-ikon

Svenskt team bakom film om metal-ikon

Som frontman och konstnärlig ledare för det polska och mångmiljonsäljande bandet Behemoth ses Adam ”Nergal” Darski som en av de tongivande figurerna inom de mer extrema formerna av modern hårdrock och metal.

Det svenska produktionsbolaget Artax Film ligger bakom dokumentärfilmen Adam The Apostate – Nergal The Heretic där stjärnan “gläntar på sin fasad i en öppenhjärtig intervju som både nyanserar och stadfäster hans mångfacetterade personlighet”, enligt ett pressmeddelande. 

Beskrivningen av filmen gör gällande att Nergal är “en stark idealist som blivit en stor mediastjärna i hemlandet, samtidigt som han aldrig avvikit från sitt konstanta underground-etos."

Samtidigt som Nergal nått ut i rollen som frontman, tagit sig igenom såväl en kamp med leukemi som flertalet rättegångsprocesser – bland annat ett yttrandefrihetsfall där han åtalades för blasfemi efter att ha bränt en bibel på scen – bär han på många historier och väcker mycket känslor.

"Det brukar vara så med personer som inte går att enkelt kategorisera. Satanist eller affärsman? En historisk akademiker eller en ytlig mediapersonlighet? En inspiration för en ny generation eller enbart en provokatör? Kategoriseringarna av artisten är många och diskussionerna oändliga.”

Och personerna bakom dokumentärfilmen har tagit som uppgift att bena ut vem Nergal är mitt i allt detta.

Filmen släpps passande nog på ”Black Friday”, 27 november, och finns tillgänglig som video-on-demand på Vimeo, men släpps även som DVD och VHS (!). VHS-upplagan ges ut i ynka 27 exemplar.

Kolla in trailer:

LÄS OCKSÅ: 42 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA