x

Sällskapsspelet som spelar upp låtarna direkt i Spotify

Sällskapsspelet som spelar upp låtarna direkt i Spotify

Årets julklapp blev stormköket men för oss musiknördar kanske det här är mer passande. Ett sällskapspel om musik som spelar upp låtarna direkt i Spotify.

Det började som en enkel idé med ett spel till en middagsbjudning, där artister och låtar skrevs ner på små papperslappar. Gästerna fick lyssna på låtarna över Spotify, för att sedan placera lapparna på en tidslinje vilket år de trodde låten hade kommit ut. 

Ett och ett halvt år senare har denna enkla idé utformats till ett riktigt spel, men med en del modifikationer. Det är Marcus Carleson som kom på idén och är grundaren till sällskapsspelet Hitster. 

Det är en stor sak för oss att äntligen vara ute nu och kunna visa alla vad vi har gjort för nåt. Vi har stora förväntningar och förhoppningar, säger han till GAFFA.

gallery_large

Hitster har samma koncept som på middagsbjudningen, men musiken spelas upp direkt på Spotify utan att du behöver söka upp låtarna. Det funkar som så att du placerar din telefon i spellådan (se bild) som skannar QR-koderna som finns på spelkorten. Din telefon börjar då automatiskt spela upp den låt som står skrivet på kortet. 

 Det fanns en del utmaningar när vi skapade spelet. Det vi jobbade mycket med var just hur vi skulle gå ifrån att ha låtarna på kort till att de skulle spelas i en musikspelare på ett väldigt enkelt sätt, säger Marcus Carleson.

Spelet innehåller 300 låtar som släppts mellan 1907 – 2020, alltså över 100 års musikhistoria. Med artister från alla genrer, som Elvis Presley, Commodores, Dolly Parton och The Weeknd. Låtarna som har valts ut är “up-beat” och glädjespridande. Och att sprida glädje är något Marcus Carleson tycker är viktigt. 

Vi känner att i dessa tider med så mycket som händer i världen att kunna bidra med något som skapar glädje känns väldigt roligt och viktigt för oss.

LÄS OCKSÅ: GAFFA.se utsett till Sveriges bästa kultur- och nöjessajt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA