x

Veteraner har toklessnat på Corona-åtgärder – släpper protestlåt

Veteraner har toklessnat på Corona-åtgärder – släpper protestlåt

Van Morrison och Eric Clapton har lessnat på de åtgärder den brittiska regeringen har satt i verket för att stävja Covid-19-pandemin. Nu släpper de protestlåten Stand And Deliver tillsammans, skriver Consequence Of Sound.

Soul-legendaren Morrison har länge varit kritisk mot Storbritanniens sätt att hantera pandemin. Tidigare i höst släppte han två protestlåtar, Born To Be Free och No More Lockdown. Han har också kallat åtgärder som social distansering för pseudovetenskap.

– Många av oss stödjer Van och hans strävan att rädda livemusiken – han är en inspiration, sa Clapton i en intervju med Variety. Vi måste stå upp och spela roll för vi behöver hitta en väg ut ur den här röran. Det finns inget alternativ. Livemusiken kanske aldrig återhämtar sig.

Låten Stand And Deliver är skriven av Morrison och inspelad med Clapton. Den släpps 4 december. Låtens intäkter kommer att doneras till en fond som Morrison upprättat, som stödjer musiker vars inkomst har påverkats av Storbritanniens Corona-åtgärder.   

– Erics inspelning är fantastisk och kommer genljuda tydligt bland de många som delar vår frustration, säger Morrison.  Det är hjärtskärande att se så många talangfulla musiker sakna all form av stöd från regeringen. Vi vill försäkra dem om att vi jobbar hårt varje dag och trycker på för livemusikens återkomst och för räddningen av vår bransch.

Hör Van Morrisons tidigare släppta protestlåt Born To Be Free nedan. 

LISTA: 48 Bob Hund-låtar till helgen v. 48 – "harduingetmankandansatill?"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA