x

Norske snöfantasten släpper jullåt – ”Sverige är Satan, jag är större än Zlatan”

Norske snöfantasten släpper jullåt – ”Sverige är Satan, jag är större än Zlatan”

Norges farligaste gutt och meste värsting, skidåkaren Petter Northug, har släppt en jullåt.

I somras greps den 34-årige Northug av norsk polis för fortkörning och kokaininnehav. Men det var inte första gången denne hetsporre var i klammeri med rättvisan. Redan år 2014 kraschade han med sin bil och dömdes till fängelse och böter för rattfylla.

Enligt egen utsago ska han den här gången ha lärt sig av sina återkommande misstag och nu fått ordning på sitt liv. Och vad då bättre än att släppa kråksångsstycket Petters Jul och dessutom passa på att skicka en känga till storebrorslandet Sverige och fotbollsikonen Zlatan.

Inte heller detta med sång eller jultema är någon nyhet för denne enfant terrible. I våras släppte han låten Corona Song, som var en skildring av livet i karantän. Och redan 2015 släppte han något slags julkalender där han naken, endast med en tomteluva över befruktningsorganet, skröt om hur många jenter (flickor, på norska) han hade pulat (ha sex, på norska).

Vi får säkert anledning att återkomma till Northug, snörelaterade olyckor, skönsång och berättelser om hur tufft den norske skidåkaren har det på toppen av samhällspyramiden i ett av världens rikaste länder. Under tiden får vi hålla tillgodo med denna nysläppta juldänga där han reflekterar kring huruvida han varit en snäll gutt, dissar både Sverige och "Schlatan" (Zlatan) och drömmer om "ribbe och riskrem" (fläsksida och ris à la Malta). 

LÄS OCKSÅ: Johnny Rotten loppbiten i kuken – efter häng med ekorrgäng


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA