x

Sveriges utsatta stöttas med "alternativ julkalender"

Sveriges utsatta stöttas med "alternativ julkalender"

När klimatet är som hårdast för de mest utsatta i samhället bjuder Klubb Undergrunden och Westside Music Sweden in till Klubb Undergrundens Alternativa Julkalender, till förmån för tidningen Faktum. 

Klubb Undergrunden, som i vanliga fall håller till i Borås, har som tradition att skänka delar av intäkterna från sin årliga julfest till Faktum men i år bjuds alla istället in till en digital julkalender för att stötta de som hamnat i socialt utanförskap och hemlöshet. Med hjälp av musik och hälsningar från en brokig skara artister, band och kulturfolk samlas pengar in via Swish till Faktums Försäljarfond. 

Varje dag från första december fram till julafton blir det lucköppning, julhälsning och livemusik med artister filmat på någon av Klubb Undergrundens många kvällar i Borås. 

Vi får bland annat till oss julhälsningar från Dregen, Emma Knyckare, Patrik Arve, Alice Bah Kuhnke, Joppe Pihlgren och Timo Räisänen. Det bjuds även på liveframträdanden från Mattias Alkberg, Spiders, Franska Trion, Sator, Union Carbide Productions och Pale Honey.

– Det här förändrar inte världen, men tillsammans kan vi göra skillnad och vår gemensamma framtid bättre för alla, hälsar man i ett pressmeddelande.

Följ listan via Klubb Undergrundens facebook.

LÄS OCKSÅ: 23 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA