x

Artist dömd för sexuellt ofredande klar för Melodifestivalen

Artist dömd för sexuellt ofredande klar för Melodifestivalen

SVT har nu annonserat att hårdrocksbandet Mustasch ska medverka i Melodifestivalen 2021. Bandets frontman, Ralf Gyllenhammar, har tidigare dömts för sexuellt ofredande. Karin Gunnarsson är tävlingsproducent för Melodifestivalen och anser att bandet har ett starkt bidrag som förtjänar sin plats i tävlingen.

– Rocken har under flera år lyst med sin frånvaro i Melodifestivalen och att genren är stor och engagerar många vet vi om. Mustasch är ett av Sveriges största rockband, i år ville de gärna vara med i tävlingen och skickade in en stark, tydlig rocklåt som fyller sin funktion i startfältet, säger hon till GAFFA.

Ralf Gyllenhammar dömdes för sexuellt ofredande för två år sedan efter att ha tryckt ner en ölflaska mellan en kvinnas bröst i samband med en filminspelning. Han fick då betala 10 000 kronor i dagsböter. 

– Jag känner mig rentvådd. Detta hände för ett år sedan. Jag har inget minne av detta. Vi hade ett jättebra samarbete från juni till oktober, ingen sa någonting, i november får jag veta att jag är polisanmäld. Det verbala är jag ju frikänd för och när det gäller ölflaskan har de gått på hennes version. Jag har inte haft något uppsåt att kränka, sade Gyllenhammar efter domen för två år sedan till Nöjesbladet.

Då sångaren har betalat sin dagsböter så tycker SVT att bandet har rätt till att delta i tävlingen.

– Det är en handling som vi absolut inte står bakom på något sätt, men jag tror inte på livslånga domar. Det här hände för ett par år sedan, Ralf har erlagt de dagsböter som han dömdes till och därför kan han vara med och tävla, säger Karin Gunnarsson.

Ett år efter hans dom skapade Gyllenhammar återigen stora rubriker när bandet släppte ny merchandise till sina fans. GAFFA skrev om den hårda kritiken han fick från sociala medier då motivet på en av t-shirtsen föreställer en öl mellan en kvinnas bröst och över dem syns Mustaschs logga.

Så sent som förra året blev det starka reaktioner när Melodifestivalen hade gjort klart med Jean-Willy Akofely och Nickie Osenius Kouakou (OVÖ) som båda hade ett kriminellt förflutet. Thorsten Flinck diskades i sin tur på grund av att artisten stod åtalad för olaga hot och skadegörelse.

LÄS OCKSÅ: Här är artisterna som är klara för Melodifestivalen 2021


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA