x

Unik Kiss-utställning till Malmö

Unik Kiss-utställning till Malmö

6 februari 2021 öppnas dörrarna till utställningen Kiss – The Exhibition i Malmö.

"En annorlunda utställning om ett av tidernas största och mest inflytelserika band. Om musiken, sminket och det enorma varumärke som bandet har blivit. En utställning som passar både den generellt musikintresserade som den inbitne Kiss-nörden", hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Bakom utställningen ligger Falköpingsbon Alexander Johansson. Han har varit ett Kiss-fan sedan 80-talet och ska enligt pressmeddelandet ha en av Skandinaviens största samlingar med Kiss-prylar.

Utställningen innehåller flera unika originalföremål från bandets start på 70-talet fram till idag, med stort fokus på 80- och 90-talet. Här hittar du bland annat bandmedlemmarnas scenkläder, guldskivor och en sampler som bär på den signifikativa brandsirenen från låten Firehouse.

Alexanders samling ställdes ut för första gången 2004, och har sedan dess visats såväl i Sverige som utomlands. Nu landar utställningen på Nöjesteatern i Malmö där man producerar en ny version av utställningen med föremål som inte visats tidigare.

"Vi utlovar en speciell upplevelse där du får följa bandet genom medvind och motgångar fram till idag, nästan 50 år efter att bandet bildades. Ett stycke musikhistoria som du inte får missa", avslutar man pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Kultfilmen som Kiss kom att förakta


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA