x

FKA Twigs stämmer Shia LaBeouf för sexuellt ofredande, misshandel och könssjukdom

FKA Twigs stämmer Shia LaBeouf för sexuellt ofredande, misshandel och könssjukdom

Den brittiska artisten FKA Twigs har lämnat in en stämning mot ex-pojkvännen och skådisen Shia LaBeouf, för bland annat sexuellt ofredande, skriver The New York Times.

Den 32-åriga artisten, som egentligen heter Tahliah Debrett Barnett, anklagar LaBeouf för sexuellt våld, misshandel och för att ha orsakat henne känslomässigt lidande. Paret dejtade under knappt ett år över 2018 och 2019. Förhållandet ska enligt Barnett ha varit fullt av fysiskt och psykiskt våld, men det är en specifik händelse i februari 2019 som är i fokus i stämningen.

Paret ska ha varit på väg tillbaka till Los Angeles från öknen och Transformers-skådisen LaBeouf ska ha kört som en dåre och hotat med att krascha bilen om hon inte bedyrade sin kärlek för honom. Hon ska ha bett honom stanna vid en bensinstation och sedan försökt att ta sig från honom och bilen. Han ska då ha gett sig på henne, slängt henne mot bilen, skrikit i hennes ansikte och sedan tvingat in henne i bilen igen. Hela resan ska ha präglats av skådespelarens aggressionsutbrott. Vid ett tillfälle ska han till och med ha väckt henne mitt i natten genom att strypa henne.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av TMZ (@tmz_tv)

Utöver det ska den 34-årige skådespelaren medvetet ha gett henne en könssjukdom och ha begått en serie övergrepp mot henne samt övervakat och kontrollerat henne och upprättat märkliga regler. Men Barnett är inte den enda som stämmer skådespelaren. Även en av hans andra ex-flickvänner, den 31-åriga stylisten Karolyn Pho, deltar i stämningen. Hon beskriver ett liknande beteende hos LaBeouf som det Barnett beskriver. Vid ett tillfälle ska han ha gått så långt att han tryckte ner henne i sängen och skallade henne så att blodvite uppstod.

LaBeouf har svarat tidningen i ett mejl:

”Jag är inte rätt person att tala om för någon hur jag fick dem att känna. Det finns inga ursäkter för min alkoholism och aggressivitet, bara rationalisering. Jag har behandlat mig själv och andra fruktansvärt i åratal. Jag har en historia av att såra dem som står mig närmast. Jag skäms över det och ber om ursäkt till dem jag har sårat. Det finns egentligen inget mer jag kan säga”.  

I ytterligare ett mejl till tidningen hävdar LaBeouf att många av anklagelserna inte är sanna och att han inte är botad från sin alkoholism och det posttraumatiska stressymptom han lider av. Men att han kommer att försöka att göra rätt för sig.

LaBeouf har en historia av våldsamheter och har arresterats flera gånger. Han har också fångats på film där han bråkar med ytterligare en ex-flickvän, skådespelerskan Mia Goth. På film fångnades då även LaBeouf säga att det var tur att några drog honom bort från bråket då han hade "dödat henne".

Barnett berättar att hon går ut med detta för att understryka att något sådant här kan hända vem som helst. Hon är en erkänd artist med pengar och ett starkt socialt nätverk. Hon kunde lämna relationen när som helst, men gjorde det inte.

– Jag vill öka medvetenheten kring den taktik som kvinnomisshandlare använder sig av för att kontrollera dig och ta bort din handlingskraft, säger Barnett till The New York Times.

LÄS OCKSÅ: 27 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA