x

Se Dave Grohl tolka Beastie Boys klassiker Sabotage

Se Dave Grohl tolka Beastie Boys klassiker Sabotage

Foo Fighters-frontmannen Dave Grohl och producenten Greg Kurstin släpper en video där de gör en cover av Beastie Boys-klassikern Sabotage från 1994. Grohl tar sången och spelar trummor medan Kurstin hanterar synten.

Låten är den första delen av åtta i en serie där duon gör covers på judiska artister med anledning av den pågående judiska högtiden Chanukkah. Helgen är även känd som ljusets fest och pågår under åtta kvällar mellan november och december. Högtiden firar återinvigningen av Jerusalems tempel 164 f.Kr., efter att det hade befriats under det så kallade mackabéeupproret.

Grohl berättar om projektet i en teaservideo:

”Istället för att spela en jullåt enades jag och Greg om att i år fira Chanukkah med att spela in åtta låtar av åtta kända judiska artister, och släppa en låt varje Chanukkah-kväll.”

”Med all galenskap under 2020 i tankarna, fortsätter han, så pratade jag och Greg om hur vi kunde göra Chanukkah extra speciellt i år.”

Den välrenommerade producenten Kurstin är själv jude, det är inte Grohl. Foo Fighters sångare gick i katolsk skola, men ser sig som icke-religiös.

Se Beastie Boys-covern nedan.

LÄS OCKSÅ: 90-talsikonerna samarbetar – äntligen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA