x

Tar sin hyllade synthwave till Sverige för 2 spelningar

Tar sin hyllade synthwave till Sverige för 2 spelningar

Den hyllade, mörka synthwaveakten Perturbator kommer till Sverige för två konserter i oktober 2021. Detta med en ny skiva i bagaget och med supportakterna Health och Author & Punisher.

Bakom Perturbator står den franske producenten James Kent. Som son till den legendariske rockjournalisten Nick Kent fick James sin första Panteraskiva som treåring och en gitarr som elvaåring. Därför är det inte så underligt att James tog steget via olika black metal-band innan han till sist gjorde sig hemmastadd i synthwavevärldens mörkare hörn.Sen 2012 års egenutgivna EP Night Driving Avenger och fullängdaren Terror 404 har Perturbator rört sig från de små klubbarna till att inta storfestivaler som Hellfest, Download och Graspop. Albumet New Model gick rakt in som sjua på amerikanska Billboards electronic-lista och 2019 krönte Perturbator med att spela inför hela 500 000 personer på Pol’and’Rock Festival.

Längs vägen har James Kent även samarbetat med såväl electronicagiganten Jean-Michel Jarre som svenska Cult Of Luna.

Till Sverige tar han med sig det experimentella noiserockbandet Health och den amerikanska industrimetalakten Author & Punisher. Dessa ser du på följande platser:

2021-10-24 Stockholm | Berns
2021-10-29 Göteborg | Pustervik

Följ gärna GAFFAs synthwave/retrowave-lista som på kort tid har fått stor uppmärksamhet:

LÄS OCKSÅ: 27 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA