x

HBO kan tvingas betala miljardbelopp till Michael Jackson familj

HBO kan tvingas betala miljardbelopp till Michael Jackson familj

I måndags dömde den högre domstolen till fördel för Michael Jacksons dödsbo gällande dispyten med HBO och deras dokumentär Leaving Neverland, enligt Variety. Dokumentären, som anklagar Michael Jackson för att ha begått sexuella övergrepp mot barn, har skapat stor uppståndelse i media. Inte minst för att Jacksons dödsbo förra året stämde HBO på närmare en miljard svenska kronor. 

– HBO bröt mot överenskommelsen att inte svartmåla Michael Jackson när företaget producerade och sålde ett ensidigt maraton av ogranskad propaganda. Skamlöst exploaterar man en oskyldig man som inte längre är här och kan försvara sig, säger dödsboets advokat Howard Weitzman.

Dödsboet påstår att HBO har brutit mot ett kontrakt från 1992, där bolaget fick rättigheterna att sända en inspelad konsert med Michael Jackson. I kontraktet står skrivet att HBO inte får komma med nedlåtande kommentarer eller på något sätt skada popstjärnans förtroende hos allmänheten. Även att om HBO bryter mot detta ska ärendet hanteras i skiljedomstol. 

Efter att HBO överklagade den första domen har nu även den högre domstolen beslutat att skicka ärendet vidare till skiljedomstol, där det kan avgöras genom förlikning. Vid en förlikning är chansen stor att HBO kommer få betala ett högt skadestånd till Michael Jacksons familj.

LÄS OCKSÅ: 27 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA