x

Anrik klubblokal i konkurs – “måste erkänna oss besegrade”

Anrik klubblokal i konkurs – “måste erkänna oss besegrade”

Driftbolaget som drivit verksamheten på Arbis i Norrköpings försätts nu i konkurs. Detta bekräftas från klubbens sociala medier.

“Sedan corona slog till i mars har vi försökt hålla verksamheten igång trots de många restriktioner som följt COVD-19:s framfart. Vi som jobbar här, våra samarbetspartners och många av er gäster har varit med och kämpat för företaget och för verksamheten. Med alltför många månader utan intäkter måste vi nu erkänna oss besegrade”, skriver man i ett längre meddelande på Facebook.

Arbis har existerat i Norrköping i hela 150 år och kännetecknas bland annat för de pampiga målningarna i taket. Men personerna som har hållit musiklivet igång hoppas på en ljusare framtid med en annan ägare vid spakarna.

“Trots att vi skriver det här med en klump i halsen tror vi att Arbis kommer att fortsätta vara en plats där kulturen får blomstra – men i så fall i ny regi. Själva huset, som vi älskat att verka i, kommer enligt fastighetsägaren troligtvis säljas.”

Arbis ritades 1863, byggdes 1864, och invigde i januari 1865. Då som en teater och räknas därmed som Sveriges äldsta amatörteaterscen. Med en ny ägare kom Arbis 2015 att bli en nöjeslokal, nattklubb och konsertscen.

ÅRETS ALBUM 2020: GAFFA-redaktionen har sagt sitt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA