x

Känd artist häktad – misstänkt inblandning i kidnappning av annan känd artist

Känd artist häktad – misstänkt inblandning i kidnappning av annan känd artist

Den mycket kände artisten med kopplingar till ett kriminellt gäng har gripits och häktats på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov, skriver flera svenska medier.

Artisten greps på nyårsafton strax innan tolvslaget och ska ha varit anhållen i sin frånvaro sedan 1 december.

– Det är vid genomgång av den bevisningen vi har i målet som vi kommit fram till att han är misstänkt för delaktighet, säger åklagaren Anna Stråth till SVT.

Under våren spreds bilder i sociala medier som visade hur en mycket populär artist blev rånad och misshandlad. En större grupp personer ska ha varit inblandade i planeringen och genomförandet av kidnappningen. Ett tiotal personer har redan häktats misstänkta för inblandning. Bland annat ytterligare en ung artist.

De misstänkta ingår i olika kriminella nätverk från Vårby, Dalen och Västerort i Stockholm. Offret har själv inte velat tala med polisen om händelsen. Den kände artisten och en av gärningsmännen nekar till brott.

Polisen har kommit över uppgifterna genom krypteringstjänsten Encrochat, som används av en del kriminella för att kommunicera. Men fransk polis lyckades under året hacka tjänsten och komma åt kommunikation.

LÄS OCKSÅ: MF Doom är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA