x

Kendrick klar för Roskilde

Kendrick klar för Roskilde

Den amerikanske rapstjärnan Kendrick Lamar är klar för Roskilde Festival 2021, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Den 33-årige Compton-sonen och Pulitzerprisvinnaren var planerad att besöka festivalen redan förra året, men 2020 års upplaga ställdes som så mycket annat in. Men nu är det alltså klart att han dyker upp på anrik dansk festivalmark detta år istället.

”Trots sin relativt unga ålder är Kendrick Lamar en modern legend och han har stått högt på våra besökares önskelista sedan han gjorde sitt första framträdande på Roskilde Festival 2013, säger Roskildes programchef Anders Wahrén. Och fortsätter: ”Han är en showman men också en politiskt engagerad artist som har någonting att säga och han tilltalar en bred publik utan att smöra.”

Nytt material ska vara på gång från den hyllade rapparen. Han uppträder givetvis på festivalens Orange Stage.

Roskilde har sedan tidigare gått ut med akter som The Strokes, Tyler, The Creator, Faith No More, HAIM, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, Anderson .Paak & The Free Nationals, FKA twigs, Mayhem, Megan Thee Stallion, The Whitest Boy Alive, TLC med flera.

Samtliga 8-dagarsbiljetter och endagsbiljetter till festivalen är redan utsålda och man kan för tillfället endast ställa sig på väntelista.

LÄS OCKSÅ: Känd artist häktad – misstänkt inblandning i kidnappning av annan känd artist

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA