x

Sångaren dementerar – jag var inte med på kongressupploppet

Sångaren dementerar – jag var inte med på kongressupploppet

Många har påtalat liknelserna mellan Jamiroquai-sångaren Jay Kay och en av de Trump-supportrar som stormade den amerikanska kongressen häromdagen. Nu har den brittiske sångaren gått ut och dementerat att det skulle vara han på fotona.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Overall News (@overall.news)

Stormningen av den amerikanska kongressen slutade med fyra dödsfall och 54 personer gripna. Rör- och brandbomber och vapen ska ha hittats runt byggnaden på Capitol Hill i Washington. En av upploppsmakarna uppvisade också uppenbara likheter med jazzfunk-gruppen Jamiroquais sångare Jason Kay, Jay Kay även kallad.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av @lockroom_cyprus

Kay har bland annat gjort sig känd för sin fäbless för olika huvudbonader. Även hans dubbelgångare bar under stormningen en märklig huvudbonad, en pälsmössa med horn. Upploppsmakaren ska vara den 32-årige Jake Angeli, som är en konspirationsteoretiker insnöade på det så kallade QAnon. QAnon är en konspirationsteori där den centrala tankegången är att Trump leder en kamp mot den så kallade ”djupa staten” i USA och internationella, satanistiska pedofilnätverk.

I ett meddelande på Jamiroquias officiella Twitter-konto meddelar den 51-årige Kay att det inte är han som syns på bilderna från Washington. Han berättar att han sitter hemma och att han saknar sitt band, som inte sett bandet på evigheter. Engelsmannen befinner sig i ”lockdown” som så många andra landsmän.

Jamiroquai formades i London 1992 och har sålt 25 miljoner skivor världen över. Deras senaste album Automaton släpptes 2017. 

LÄS OCKSÅ: Här stormar gitarristen kongressen – deltar i det våldsamma upploppet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA