x

Kiss-frontaren: "De är terrorister" – musiker reagerar på kongress-stormningen

Kiss-frontaren: "De är terrorister" – musiker reagerar på kongress-stormningen

Flera musiker reagerar starkt i sociala medier efter Trump-anhängarnas stormningen av kongressen häromdagen. En av dem är Kiss-sångaren Paul Stanley

I skrivande stund har fem personer dött under eller på grund av händelserna som utspelade sig vid Kapitolium i Washington, USA, häromdagen. Det senaste dödsoffret är en polis som avlidit av skador han ådrog sig vid attacken. Polisen ar också arresterat 80 personer.

Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer ska ha ingått i den del av demonstrationen som bröt sig in i byggnaden. Medan indieartisterna Ariel Pink och John Maus ska ha befunnit sig utanför – antingen för att bara betrakta eller som deltagare i demonstrationen.   

Rage Against The Machines Tom Morello och rapparen 50 Cent påtalar skillnaden på hur polisen agerade under Black Lives Matter-demonstrationerna med en bild som visar hur ordningsmakten stod på kongressens trappa unde de demonstrationerna.

"Det får dig att fundera ...", skriver Morello. Medan 50 Cent skriver: "Jag behöver inte säga någonting mer." 

Även rapparen Cardi B påtalar olikheterna mot hur situationen såg ut tidigare under året när det gällde Black Lives Matter-protesterna:

"Demonstranter kallades djur, plundrare, banditer för upplopp och protester som krävde rättvisa och jämlikhet av samma människor som i dag är ute och gör samma skit på grund av absolut ingenting", skriver hon på Twitter.

Sångerskan Pink i sin tur skriver bland annat:

"Som amerikansk medborgare, dotter till två veteraner, och syster till en annan, skäms jag över vad som händer i Washington. Hyckleri, skam, pinsamt."

Medan Kiss frontman Paul Stanley inte skräder orden alls på Twitter:

"De är terrorister. Detta är väpnat uppror. Den här elden har underblåstes idag och över tid av presidenten och specifika senatorer som inte kan tillåtas distansera sig eller fördöma vad de direkt har orsakat. Kom ihåg deras namn. Det här är resultatet av deras bedrägeri. Skam."

LÄS OCKSÅ: Här stormar gitarristen kongressen – deltar i det våldsamma upploppet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA