x

Artisten bekräftar demonstrations-närvaro – och framför konspirationsteorier

Artisten bekräftar demonstrations-närvaro – och framför konspirationsteorier

Som ni har kunnat läsa i både GAFFA och övriga nyhetsmedier de senaste dagarna så stormade Trump-anhängare kongressen i Washington i onsdags.

En av de stormande individerna var Iced Earth-gitarristen Jon Schaffer. Men även indieälsklingarna Ariel Pink och John Maus fanns på plats, före stormningen av kongressen, på Vita Husets gräsmatta. Ariel har också bekräftat detta. Ariels skivbolag har därefter brutit med honom. På Twitter skriver han:

"Jag var i Washington D.C. för att fredligt visa mitt stöd för presidenten. Jag deltog i demonstrationen på Vita Husets gräsmatta och gick sedan tillbaka till hotellet och tog en tupplur. Inget mer med det", skriver Ariel på Twitter.

På onsdagen twittrade Ariel "Rösta på Trump". Innan dess har han levererat en serie tweets som propagerar för Trump, mot Biden, ifrågasätter Black Lives Matter-rörelsen och hävdar att det var valfusk som gjorde att Joe Biden vann valet.  

Han skriver i en tweet:

"Trump må lida av vanföreställningar, men han tror i alla fall på att han vann. Media å andra sidan är fullt medvetna om att de serverar lögner och snedvrider fakta för att uppmuntra till hat mot presidenten för att ge igen för skammen de känner över sin egen förlust då de vet att de agerat i ond tro."

I en annan tweet skriver han:

"Demokraterna skrattade åt alla som föreslog att poströstning i massor kunde leda till valfusk på sitt typiska nedlåtande sätt. ’Lögnare!’ skrek de som svar, och gick vidare med sin plan, vilken var menad att underminera Trump avsiktligt."

På en fråga på Twitter hur demokraterna kunde få så många röster svarar Ariel:

"Jag tror inte att de fick det. På valnatten var Trump på väg mot vinst, de flesta stater utsåg republikanerna till vinnare. Vinsten var bekräftad för republikanerna utom i 6–7 stater, han ledde i de staterna, sedan upphörde räkningen helt plötsligt."

Samme Twitter-användare hävdar att det är svårt att vara moderat när Trump står som motståndare. På det svarar Ariel honom:

"Jag hör det. Men jag tror inte att du ser hela bilden. Det finns inga moderata i vänstern. De moderata har flytt från partiet. (Nancy, reds. anm.) Pelosi är moderat och även hon har kapitulerat på grund av press i sitt eget parti. BLM är ett bra exempel."

Han twittrar även:

"Välkommen till panoptikon. De ödslade ingen tid … rädda er själva vänner, cancellera mig nu och anmäl mig innan de kommer efter dig."

Medan Ariel är frispråkig har John Maus lagt ut mer tvetydiga budskap på Twitter. Han har delat något slags religiös och anti-nationalistisk text av Påven Pius XI från 1937 rörande det då nazistiska Tyskland.

På en skämtsam fråga om han är kidnappad av Ariel Pink och att denne tvingar i honom metamfetamin och att läsa katolska predikningar från Nazityskland, svarar Maus med ett foto av den som judinna födda, tyska filosofen, nunnan och martyren Edith Stein. Som dog i Auschwitz 1942. 

LÄS OCKSÅ: Skivbolaget bryter med artisten efter Trump-demonstrationen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA