x

Resten av bandet uttalar sig efter gitarristens medverkan i stormningen

Resten av bandet uttalar sig efter gitarristens medverkan i stormningen

Bandet Iced Earth uttalar sig i sociala medier efter händelserna på Kapitolium i Washington, där bandets Jon Schaffer syntes delta.

Den 52-årige gitarristen, låtskrivaren och grundaren av metalbandet deltog som GAFFA tidigare rapporterat i stormningen av kongressen. Resterande delar av bandet uttalar sig nu i sina egna sociala medier. Följande uttalande ligger bland annat på sångaren Stu Blocks Facebook-sida:

"Vi vill tacka de som har skickat stöttade ord till oss de senaste dagarna. Några av er har oroats över vår tystnad, vilket vi förstår. Vi behövde lite tid för att ordentligt processa informationen och ta reda på några fakta innan vi gick ut med ett uttalande. För det första och framför allt så tolererar vi absolut INTE eller stöder upplopp eller det våld som upprorsmakarna var involverade i den 6 januari vid Kapitolium. Vi hoppas att alla inblandade från den dagen dras inför rätta, att händelserna undersöks och att de får stå till svars för sina handlingar.

Med brustna hjärtan skickar vi vår kärlek och medlidande till alla som lider efter händelserna den 6 januari. Vi är djupt ledsna och våra hjärtan går ut till familjerna till de som förlorade sina liv den dagen. Det finns inga ord som kan trösta. Ni ska veta att vi är med er i chock, sorg och lidande. Mycket kärlek till er alla.”

Några av kommentarerna är kritiska då bandet inte uttalar sig om Jon Schaffer. Bandet har också plockat ned samtliga inlägg på sin officiella Facebook-sida som var upplagda efter 10 november. Dessa hade fyllts av upprörda kommentarer och videor på fans som bröt sönder bandets skivor och förstörde merch. De fans som är upprörda har nu också börjat kommentera på inlägg som lagts upp före 10 november.

Schaffer är efterlyst av federal polis, enligt TMZ.

LÄS OCKSÅ: Här stormar gitarristen kongressen – deltar i det våldsamma upploppet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA