x

Shame till Sverige

Shame till Sverige

Nästan exakt tre år efter den hyllade debuten återvänder ett av Storbritanniens mest omsusade band med ett nytt album. På fredag släpps både Shames album Drunk Tank Pink och biljetterna till bandets kommande Sverigekonsert.

Redan innan Shame avtäckte debutskivan Songs Of Praise 2018 var hajpen ett faktum. Deras första Sverigespelning, i Stockholm 2018, sålde också ut långt i förväg och tokhyllades av vår skribent Janne Hallman:

"Det är så i stundens hetta att man nästan gråter av glädje; detta är anledningen till att livemusik är kulturens klimax, själva essensen av människans förmåga att beröra och berika. Det här är en konsert som legender byggs av, av typen 250 personer gick in, men 25 000 gick ut."

Efter den succén gjorde gruppen ett återbesök i Sverige, på festivalen Gården i Göteborg. GAFFAs Jonathan Eklund var på plats och i sin recension skrev han bland annat:

"En brittisk ångvält. Det är så det unga London-bandet beter sig på scen. Som att ingenting skulle kunna stoppa dem, som att allt i deras väg bara finns där temporärt innan det är dags att låta maskineriet rulla vidare och platta till eventuella knöligheter."

Stor förändring

Bandet släppte som nämnt sin debut Songs Of Praise 2018 och enligt arrangören FKP Scorpio kan man nu förvänta sig en stor förändring när uppföljaren tar vid.

"Shame har utvecklats enormt sedan den hyllade debuten. Det finns passager på det nya albumet Drunk Tank Pink där det faktiskt är svårt att greppa att det rör sig om samma band som knockade oss med sin uppkäftiga råhet 2018, hälsar man i ett pressmeddelande.

31 oktober, 2021, kan du ta del av bandet på Debaser Strand i Stockholm.

I GAFFAs kommande februarinummer kan du ta del av en intervju med Shame. Skaffa prenumeration här (endast 40 kronor i månaden).

LÄS OCKSÅ: Här går Hellacopters total afterski i TV


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA