x

Frontmännen fördömer ”censur” av Trump

Frontmännen fördömer ”censur” av Trump

De amerikanska frontmännen Phil Labote i metalgruppen All That Remains och Jon Cooper i rockbandet Skillet fördömer nedstängningen av Donald Trumps sociala medier-konton, skriver Consequence Of Sound.

Nyligen stängdes bland annat Trumps Twitter-konto ned för gott efter händelserna på Kapitolium i Washington i onsdags. Twitter fruktar att Trump kan komma att uppvigla till ännu mera våld. Också andra populära sociala medier-plattformar har valt att avsluta presidentens konton. Både Labote och Cooper har tidigare gått ut med att de är politiskt konservativa, men båda hävdar att de inte röstade på Trump.

All That Remains sångare Labote har skrivit ett öppet brev till guvernören i hemstaten New Hampshire, Chris Sununu. I det skriver han bland annat att han är medveten om att privata företag får göra som de vill men att han uppfattar nedstängningen av Trumps Twitter-konto som censur. Han ser den så kallade censuren som ett större hot mot landet än otäcka åsikter. Han tycker det förekommer en utrensningsaktion av libertarianska och konservativa åsikter.

Han beskriver vidare den amerikanska centralmakten som tyrannisk och föreslår en upplösning av USA i stater om inte problemen kan lösas. Han berättar också att han flyttade från Massachusetts till New Hampshire på grund av förtryckande och orimlig lagstiftning.

Skillets frontman i sin tur tar till Youtube. Han tycker att de med konservativa åsikter jagas och är rädd för att yttrandefriheten är hotad.

LÄS OCKSÅ: Sex Pistols historia blir TV-serie av Trainspotting-regissören – de spelar bandmedlemmarna


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA