x

BLOGG: Gräver upp och kokar kattlik – Runar ändå värst

BLOGG: Gräver upp och kokar kattlik – Runar ändå värst

Nu är det fan nog. Eller, det var egentligen nog för längesedan. Men nu har det tagit en morbid och mörk vändning som får det att vändas i magen på mig.

Det är ett allt blekare minne numera, att Azealia Banks dundrade in som en mycket lovande rapdiva i hiphopvärlden för nästan ett årtionde sedan. Därefter har det mest blivit kontroverser av varierande allvarligt slag. Hon tyckte att Sverige skulle bombas efter att hon hade varit här. Men värre är att hon har fallit in i rasistiska och homofoba ordsvall i sociala medier. 

Jag fattar att jag framstår som sinnebilden av hyckel när jag drar gränsen först vid djur. Ja, jag är skenhelig. Jag vet. Känner för djur, käkar kött och låter rasism passera men går upp i spinn när någon gör något som egentligen inte är mer än endast konstigt.

Vad har då hänt? Jo, den 29-åriga Harlem-rapparen har grävt upp sin döda katt och kokat djurliket (!). Filmat hela grejen och lagt upp det på sociala medier. Sedan har hon tagit ner det. Föga förvånande. Sociala medier klarar inte ens en vanlig selfie utan att folk går helt jävla bananer. Men, för att förtydliga, kokandet av kadavret hade inga gastronomiska motiv. Hon ville helt enkelt komma åt kattens kranium, som jag förstått det. För dekoration eller av svartmagiska anledningar – eller både och.  

Trigger-jävla-varning! Klippet går att se nedan, på egen risk. 

Det är verkligen inget vackert filmklipp hon har delat med sig av. Givetvis har någon eldsjäl sparat ned det, det finns ingen plats för klavertramp på internet. Sedan kommer jag att tänka på när hon visade en blodig "offergarderob" vid ett tillfälle. Det såg ut som att någon hade sprutlackerat det lilla utrymmet med rännskita och sedan strösslat lite fågelfjädrar över skapelsen. Det var tydligen blod och djurrester som hade lämnats orört i tre år (!).

I sammanhanget är kanske det här med att koka en död katt något av det minst problematiska Azealia har gjort. Dessutom har hon ju – vad vi vet – inte gjort något ont mot djuret i fråga. Hon tar ju mest tillvara på det som har lämnats kvar, som en miljökämpe.

Jämfört med Runar Söögard är för övrigt Azealia ingenting. Han fortsätter vara rasist och allmänt vidrig i sociala medier. Nu försöker han dessutom uppvigla till något slags total panik efter den senaste tidens turbulenta händelser i USA. Azealia har varit öppen med sina psykiska problem. Runar verkar mest pucko. Jag vet inte vad han har för problem, vill inte heller veta. Men inte minst och allra viktigast – han sköt ihjäl Carolas katt. Sköt den. Så den dog. En liten katt.

Gör inte illa katterna mer nu. Och vi ska inte importera norska kattmördare, med potential att bli något ännu värre.

KRÖNIKA: Norsk livscoach sköt ihjäl Carolas katt


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA