x

Biografi om Avicii på ingång – "boken ger en ärlig bild av Tim"

Biografi om Avicii på ingång – "boken ger en ärlig bild av Tim"

Tim – Biografin om Avicii är titeln på en bok som släpps under senhösten 2021. Den är skriven av den prisbelönte journalisten Måns Mosesson, som har intervjuat Tim Berglings familj, vänner och musikerkollegor.
 
"Boken ger en ärlig bild av Tim och hans sökande – och väjer inte för de svårigheter som han kämpade med", enligt ett pressmeddelande.
 
– Det är nästan svårt att greppa hur stor påverkan Tim Bergling hade, både på musikindustrin i stort och på sina fans över hela världen, säger förläggaren Kerstin Almegård i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Författaren Måns Mosesson har rest i Tims fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk.
 
Måns Mosesson är undersökande journalist och vinnare av bland annat Stora Journalistpriset, Ikarospriset och det internationella Prix Italia. Han har en bakgrund som dokumentärproducent på Sveriges Radio och jobbar nu som fördjupande reporter på Dagens Nyheter.
 
Behållningen som tillfaller Avicii AB kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation, för att stödja arbete med att förebygga bland annat psykisk ohälsa och självmord. Tim Bergling Foundation stöttar exempelvis organisationen Mind och deras självmordslinje, så att den kan hålla öppet dygnet runt, året om.
 
Tim Bergling gick bort 20 april 2018. Tim – Biografin om Avicii släpps 16 november.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA