x

Markus Krunegård släpper album – hör ny singel

Markus Krunegård släpper album – hör ny singel

Förra året gjorde han succé i Så Mycket Bättre. 2021 inleder Markus Krunegård med att släppa singeln Sentimental Attack, som är första låten från det kommande albumet Tutti Frutti – Från Lokalen Under Sushin med release i maj.

– Sentimental Attack började med titeln, jag tyckte om och störde mig på den, visste inte vad den betydde, säger Markus Krunegård i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Förutom rim eller ord som känns ”fel” och/eller ”för mycket” är förflyttning en metod som brukar resultera i ny musik för mig. Du vet, Gatstenarnas mönster, tjockt hår i flätor på sätet framför, doften av avgaser, allt upplevs tydligare på resa, för att inte tala om det du reste bort ifrån och kanske saknar eller är gladare utan. 

Han berättar vidare om hur han med sin musik jobbar med att komma ihåg mer än att hitta på, uppleva och iaktta och sen blanda minnen och känslor.

– Jag var alltså på resa, hälsade på hos mina vänner Jonnali Parmenius (Noonie Bao) och Linus Wiklund i USA, de är öppna, begåvade och underbara. Jag satt första dagarna utomhus, förstoppad och lite kall och skrev på finska, medan de jobbade med Sam Smith inne i huset. 

Markus Krunegård har alltid skrivit allt sitt material själv. Men nu var det dags för förändring. 

– Efter några dagar av mitt musikaliska trädgårdsarbete var jag redo för nåt nytt. Vi skrev Sentimental Attack i en ficka av tid mellan att risottobollarna rullades och friterades på Thanksgiving 2019. Den kändes som första låten från nästa skiva då och är det nu.   

Sentimental Attack är alltså en blandning av minnen, iakttagelser och känslor, grundat på två ord han inte begrep.

– Och, sentimental attack är, när man blir nostalgisk redan medan det underbara pågår, avslutar han.

LÄS OCKSÅ: Hultsfredsfestivalen blir dokumentärfilm


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA